Qui som...

L'Àrea Cultural Oriol, es fundà a finals de l'any 1979 i inicià les seves activitats a Santa Coloma de Gramenet el març de 1980.

 

Va ser una iniciativa d'un grup de persones sensibles a la cultura i a la dimensió social de la gent de la ciutat, amb la finalitat d'aconseguir un nivell cultural més elevat i alhora transmetre uns valors humans.

 

Algunes eren membres de la parròquia de sant Josep Oriol, d'altres, del mateix barri o bé de fora que treballaven a l'esmentada ciutat. Aquesta parròquia, des de l'inici de l'associació els hi cedir els seus locals per realitzar les diverses activitats.

 

És amb motiu d'aquesta proximitat física i alhora sintònica que el nom de l'Àrea Cultural Oriol és " Oriol".La primera activitat que es portà a terme va ser la vigília de la diada de sant Josep Oriol, el 22 de març de 1980.

 

Es va presentar l'obra de Jaume Salom "Tiempo de espadas" a càrrec del grup de teatre del Santuari de santa Eulàlia de Barcelona. La valoració va ser molt positiva per a moltes de les persones que assistiren.

 

Aquell mateix any es va realitzar una enquesta molt completa adreçada a unes 500 persones del barri del Riu Nord, barri on l'entitat té la seva seu, amb la finalitat de conèixer la realitat social i cultural del barri i a configurar el perfil humà de la gent.

 

Això va ajudar a descobrir els centres d'interès de les persones i a cercar les activitats que es podien anar realitzant per tal que l'associació pogués fer propostes adients a la gent de Santa Coloma.